Vă aflaţi la rubrica: Cercetare.

Centre de Cercetare
Contracte de Cercetare
Manifestări Ştiinţifice
Rapoarte de Cercetare

Centre de Cercetare

Centre de Cercetare în Matematică şi în Matematici Aplicate

Centrul pentru Analiza Neliniară şi Aplicaţiile Sale: .
Directorul acestui centru este Prof. Dr. Constantin .

Contracte de Cercetare

Contracte de Cercetare în Matematică şi în Matematici Aplicate

Informaţii în curs de actualizare.

Manifestări Ştiinţifice

Manifestări Ştiinţifice Organizate de Departamentul de Matematică

Congrese, simpozioane, întruniri de lucru

Vineri, 08 septembrie 2017, a avut loc workshop-ul Matematica între tradiţie şi provocările prezentului, dedicat prof. dr. em. Constantin Niculescu. Detalii sunt disponibile .

The Workshop on Applied Mathematics: Methods and Modeling, ediţia întâi, a avut loc în perioada 7-8 mai 2017. Situl congresului este disponibil .

The Workshop on Control of Distributed Parameter Systems, ediţia a 8-a, a avut loc în perioada 1-5 iulie 2013. Situl congresului este disponibil .

Conferinţe

Dr. Pierre Lissy, de la Université Paris Dauphine, a susţinut în 8 noiembrie 2019 o conferinţă pe tema Control of a magnetized microswimmer. Detalii sunt disponibile .

Dr. Florica Cîrstea, de la School of Mathematics and Statistics, University of Sydney, a susţinut în 10 iulie 2019 o conferinţă pe tema Existence results for anisotropic elliptic equations with gradient-dependent nonlinearities. Detalii sunt disponibile .

Dr. Umberto Biccari de la University of Deusto, Bilbao, a susţinut în 6 iulie 2018 o conferinţă pe tema Propagation of one and two-dimensional discrete waves under finite difference approximation. Detalii sunt disponibile .

Dr. Marian Bocea, de la Department of Mathematics and Statistics, Loyola University, Chicago, a susţinut în 15 mai 2017 o conferinţă pe tema Building tiny machines: the role of mathematics. Detalii sunt disponibile .

Dr. Florica Cîrstea, de la School of Mathematics and Statistics, University of Sydney, a susţinut în 15 decembrie 2016 o conferinţă pe tema Gradient estimates for nonlinear elliptic equations with a gradient term. Detalii sunt disponibile .

Dr. Constantin Costara, de la Universitatea Ovidius din Constanţa, a susţinut în 8 aprilie 2016 o conferinţă pe tema Probleme de continuitate automată în teoria spectrală.

Dr. Cristian Enache, de la Institutul de Matematică al Academiei Române, a susţinut în 8 aprilie 2016 o conferinţă pe tema Principii de maxim şi de minim pentru ecuaţii de tip Monge-Ampère, cu aplicaţii la suprafeţe de curbură Gauss constantă.
Detalii despre aceste conferinţe sunt disponibile .

Dr. Florica Cîrstea, de la School of Mathematics and Statistics, University of Sydney, a susţinut în 5 ianuarie 2016 o conferinţă pe tema Asymptotic profiles for singular solutions to elliptic equations with a sign-changing nonlinearity. Detalii sunt disponibile .

Dr. Florica Cîrstea, de la School of Mathematics and Statistics, University of Sydney, a susţinut în 13 ianuarie 2015 o conferinţă pe tema Existence and classification of singular solutions to nonlinear elliptic equations with a gradient term. Detalii sunt disponibile .

Dr. Florica Cîrstea, de la School of Mathematics and Statistics, University of Sydney, a susţinut în 19 februarie 2014 o conferinţă pe tema Recent progress on isolated singularities for nonlinear elliptic equations. Detalii sunt disponibile .

Susţineri publice de teze

Informaţii în curs de actualizare.

Rapoarte de Cercetare

Rapoarte de Cercetare ale Departamentului de Matematică

Raportul de Cercetare pe anul 2015 este disponibil .